Wróć do listy

Warka, mazowieckie

Działka
Zakończona

Zdjęcie nieruchomości

Powiększone zdjęcie nieruchomości

Mapa okolicy

320 000 zł
3.2145 ha

Szczegóły

Miasto
Warka
Województwo
mazowieckie
Ulica
Cena
320 000 zł
Powierzchnia
3.2145 ha
Cena za m2
10 zł
Liczba działek
0
Status
Oferta zakończona
Tryb sprzedaży
Licytacja komornicza
Numer oferty
217126X508509095
Wadium
48 000 zł
Termin wpłaty wadium
21-11-2022 Co to znaczy?

Opis

Komornik Sądowy przy Sądzie Rejonowym w Grójcu Arkadiusz Ciepieniak na podstawie art. 953 kpc podaje do publicznej wiadomości, że w dniu 22-11-2022 r. o godz. 11:30 w budynku Sądu Rejonowego w Grójcu mającego siedzibę przy ul. Sportowa 14 w sali nr IV, odbędzie się druga licytacja nieruchomości należącej do dłużnika xx położonej 05-660 Warka, Piaseczno, dla której Sąd Rejonowy w Grójcu V Wydział Ksiąg Wieczystych prowadzi księgę wieczystą o numerze KW XXXX/XXXXXXXX/X (działki nr 286/3, 288/2 i 304//2).

Działki nr 288/2 i 304/2 o łącznej pow. 3,2145 ha. Działki użytkowane rolniczo (sad owocowy- jabłonie w wieku ok. 3,5,12,15,20 lat w ilości ok. 3640 sztuk oraz wiśnie ok. 200 sztuk w wieku ok. 15 lat). Suma oszacowania wynosi 480 000,00 zł, zaś cena wywołania jest równa 2/3 sumy oszacowania i wynosi 320 000,00 zł. Licytant przystępujący do przetargu powinien złożyć rękojmię w wysokości jednej dziesiątej sumy oszacowania, to jest 48 000,00 zł.





Rękojmie muszą wpłynąć na konto komornika: PKO BP S.A. 42 10204317 2006 0000 2000 0622 najpóźniej w dniu poprzedzającym przetarg.
Pełnomocnictwo do udziału w przetargu powinno być stwierdzone dokumentem z podpisem urzędowo poświadczonym. Podpisy na pełnomocnictwach udzielonych przez państwowe jednostki organizacyjne lub jednostki organizacyjne samorządu terytorialnego oraz na pełnomocnictwach udzielonych adwokatom lub radcom prawnym nie wymagają poświadczenia.
W przetargu nie mogą uczestniczyć: dłużnik, komornik, ich małżonkowie, dzieci, rodzice i rodzeństwo, osoby obecne na licytacji w charakterze urzędowym oraz licytant, który nie wykonał warunków poprzedniej licytacji.
Zgodnie z przepisem art.976 §1 kpc w przetargu nie mogą uczestniczyć osoby, które mogą nabyć nieruchomość tylko za zezwoleniem organu państwowego, a zezwolenia tego nie przedstawiły oraz inne osoby wymienione w tym artykule.
Nabywca licytacyjny ma obowiązek odprowadzić 2 % PCC.

Historyczne ceny